+30 210 4949131 • +30 210 4949192 info@hfss.gr

Αιθιοπία, η ιστορικότερη χώρα της Γης

Αιθιοπία, η ιστορικότερη χώρα της Γης

8ήμερη 26/12, 4, 25/1, 29/2, 21/3,*16, 25/4, 6/6

ΑΦΡΙΚΗ

 

26/12, 4, 25/1, 29/2, 21/3,*16, 25/4, 6/6

8ήμερη

Αιθιοπία, η ιστορικότερη χώρα της Γης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ
 • 1ηΜΕΡΑ
  Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα

  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα, που είναι κτισμένη σε υψόμετρο 2.450 μέτρων.

 • 2ηΜΕΡΑ
  Αντίς Αμπέμπα, Ξενάγηση πόλης, Εθνικό Μουσείο, Μερκάτο, Εντότο

  Πρωινή άφιξη και ακολουθεί άμεσα ξενάγηση στην πόλη, για να δούμε το Εθνικό Μουσείο με παλαιοντολογικά ευρήματα και λαογραφικά εκθέματα, αλλά και αντικείμενα της αυτοκρατορικής οικογένειας, την εκκλησία του Χαϊλέ Σελασιέ και την Ελληνική εκκλησία του Αγίου Φρουμεντίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια από τις μεγαλύτερες υπαίθριες αγορές της Αφρικής, το πολύχρωμο “Μερκάτο”, όπου θα βρείτε υφάσματα, μπαχαρικά, σουβενίρ, ξυλόγλυπτες μάσκες και πιο δίπλα χρυσοχοεία με κοσμήματα αιθιοπικής τέχνης 24 καρατιών. Η μέρα μας θα κλείσει με ανάβαση στο όρος Εντότο, το ιστορικό μέρος στο οποίο ο Μένελικ ΙΙ έκτισε το παλάτι του σε υψόμετρο 3.200 μέτρων.

 • 3ηΜΕΡΑ
  Αντίς Αμπέμπα – Μπαχάρ Νταρ/Λίμνη Τάνα, Καταρράκτες Γαλάζιου Νείλου

  Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπαχάρ Νταρ (Bahir Dar), που είναι κτισμένο στις όχθες της λίμνης Τάνα. Βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη για να δούμε τα tankwas, τις βάρκες από πάπυρο που χρησιμοποιούνται ακόμα από τη φυλή Woyto, καθώς και τη χερσόνησο Zege. Η επίσκεψη των μοναστηριών με τις πολύχρωμες τοιχογραφίες και τις πολύτιμες συλλογές χειρογράφων, που είναι κτισμένα από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα στα διάσπαρτα νησιά της λίμνης Τάνα, θα μας δώσει την πρώτη γεύση της Αιθιοπικής χριστιανικής ορθόδοξης πίστης. Τo απόγευμα θα εξορμήσουμε στους Καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου, οι οποίοι στην τοπική διάλεκτο λέγονται Tis Isat, δηλαδή “το νερό που καπνίζει”. Παρ’ όλο που η ροή των υδάτων πλέον ελέγχεται, το θέαμα είναι μεγαλειώδες.

  • 4ηΜΕΡΑ
   Μπαχάρ Νταρ – Γκοντάρ, Φρούριο Φασιλίδα

   Πρωινή οδική αναχώρηση για το Γκοντάρ, παλιά πρωτεύουσα της Αιθιοπίας. Επίσκεψη στο φρούριο Φασιλίδα με τις καλοδιατηρημένες αίθουσες υποδοχής και τη βιβλιοθήκη. Συχνά ονομάζεται “Camelot of Africa”, μια περιγραφή που δεν αρέσει στους ντόπιους, διότι το Camelot είναι μύθος, ενώ το Γκοντάρ πραγματικότητα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό Debre Birhan Selassie με τις υπέροχες τοιχογραφίες – στην οροφή του αναπαριστώνται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με πολλές εκφράσεις.

  • 5ηΜΕΡΑ
   Γκοντάρ – Λαλιμπέλα

   Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λαλιμπέλα, παγκοσμίως γνωστή για τους λαξευμένους ναούς της, που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα και χωρίζονται σε δύο ομάδες από έναν ποταμό, τον οποίο οι ντόπιοι ονομάζουν Ιορδάνη. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αναρίθμητα εκκλησιαστικά κειμήλια που ανάγονται στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού στην Αιθιοπία.

  • 6ηΜΕΡΑ
   Λαλιμπέλα – Αξούμ, Κιβωτός της Διαθήκης

   Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ. Άφιξη και επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης για να δούμε τους περίφημους οβελίσκους, την μεγάλη πλατεία, την εκκλησία της Παρθένου, όπου σύμφωνα με την παράδοση, φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης – το ύψιστο σκεύος του Μονοφυσιτικού Χριστιανισμού, τα ερείπια του παλατιού της θρυλικής βασίλισσας του Σαβά, καθώς και την περίφημη Ελληνική επιγραφή.

  • 7ηΜΕΡΑ
   Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα

   Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες σας αγορές και γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο με τοπικές μελωδίες, παραδοσιακούς χορούς και …έντονες γεύσεις. Αποχαιρετώντας την Αιθιοπία, οι πολύχρωμες παραδοσιακές τελετουργίες θα σας μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη.

  • 8ηΜΕΡΑ
   Άφιξη στην Αθήνα

   Άφιξη στην Αθήνα.

  Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού σε Ντίρε Ντάουα και Χαράρ, καθώς και στο Νότιο τμήμα της χώρας με τις περίφημες φυλές της Κοιλάδας του Όμο (Μούρσι, Χάμερ, Κάρο, Έρμπορε κλπ.)

  Περιλαμβάνονται
   
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης απ’ ευθείας με την Ethiopian Airlines
  • Ξενοδοχεία 5* στην Αντίς Αμπέμπα και από τα καλύτερα διαθέσιμα στις υπόλοιπες πόλεις(3*, 4*)
  • Εσωτερικές πτήσεις
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές, είσοδοι μουσείων, εκκλησιών, αρχαιολογικών χώρων κλπ., όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπος-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • Βίζα εισόδου Αιθιοπίας
   
  Δεν περιλαμβάνονται
   
  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, ατομική ασφαλιστική κάλυψη: 750€
   
   

1950

1950EUR/Άτομο

*Περιλαμβάνει  Ημιδιατροφή

ΚΡΑΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση:  Πλατεία Δαβάκη 13 184 53 Νίκαια, Ελλάδα

Τηλέφωνα : +30 210 4949131